Ten alle tijde ben JIJ degene die het tempo en de inhoud aangeeft.

Verschillende mensen gedragen zich op verschillende manieren. Ook jouw gedrag komt voort uit bepaalde gedragspatronen. Dit betreft zowel effectieve gedragspatronen als gedragspatronen die wellicht extra aandacht behoeven. Je bent je echter niet altijd bewust van deze patronen. Vaak zegt men: “Zo ben ik nu eenmaal”.  Met deze patronen en onderliggende oorzaken van deze patronen gaan we aan de slag, waardoor de coachingssessies van Vis in het water verder gaan dan het aanleren van “oppervlakkige” vaardigheden. Op deze manier creëren we diepgang welke van essentieel belang is voor blijvende verandering.

Jouw eigenaarschap is een voorwaarde voor coaching. Oftewel, jij neemt zelf verantwoordelijkheid voor je groeiproces en je maakt daarin de keuzes die bij jou passen.

Plan van aanpak:

Er wordt gestart met een intakegesprek, waarin de hulpvraag centraal staat en wordt gedefinieerd (maximaal 1,5 uur). Vervolgens maken wij in overleg een plan. De coaching bestaat uit goede gesprekken waarin verschillende technieken en oefeningen aan bod komen die je op locatie maar ook thuis, zelfstandig dient uit te voeren. Afhankelijk van de hulpvraag zal het traject 3 à 8 sessies in beslag nemen, verspreid over enkele maanden. Tussen de coachingssessies zitten 2 à 3 weken.

Andere methoden en werkwijze die ik ook inzet (naar gelang jouw behoefte):

VOICE DIALOGUE

Voice Dialogue (certificaat behaald juni 2018) Kijk hier voor info omtrent deze opleiding. Deze methode bekijkt hoe mensen gestuurd worden door verschillende en vaak tegenstrijdige interne kanten, ook wel subpersonen genoemd. Sommige van die kanten zijn dagelijks in ons aan het woord en hebben veel invloed op hoe we ons gedragen. Voice Dialogue is een avontuurlijke en niet-oordelende methode die leidt tot diepgaande inzichten en blijvende resultaten.Voice Dialogue

INSIGHTS DISCOVERY

Insights Discovery (practioner sinds 2010):

is een toegankelijk kleurenmodel, dat in combinatie met een persoonlijk profiel mensen meer inzicht geeft in zichzelf en anderen. Een sterke basis voor effectieve samenwerking en optimaal functioneren.                    insights-discovery

De voorkeurskleuren van Insights Discovery worden gemeten door een online vragenlijst. Zo ontstaat een persoonlijk profiel dat helemaal over jou gaat en laat zien waar jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten liggen. Voor het genereren van een profiel worden kosten in rekening gebracht.

NLP

NLP ( practioner sinds 2012):  Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) is een model voor doelgerichte verandering, waarin de innerlijke beleving en het overdraagbaar maken van bijzondere menselijke vermogens centraal staan.

NLP

COACHEN MET METAFOREN

De naam Vis in het water zegt het eigenlijk al, ook een krachtige metafoor, waar men meteen een bepaald beeld bij heeft. Metaforen kunnen de coachee helpen om de vraagstelling helderder te krijgen en mogelijke acties kunnen aan een metafoor gekoppeld worden.

Dit is slechts een greep uit mijn arsenaal aan methoden en technieken die ik kan inzetten. Tijdens de intake bespreken wij jouw voorkeur.

Na elke sessie krijg je een reflectieverslag van mij per mail.

Ik hanteer de ethische gedragscode van de Nobco als leidraad voor mijn gedrag als coach.